Scheepstra Kabinet

Geslaagde afsluiting van het Ot en Sien jaar

logo jaar van Ot en SienHeel Roden en Noordenveld heeft het kunnen volgen: in 2014 stond Roden in het teken van de viering van 110 jaar Ot en Sien. De ideeën voor het jubileumjaar zijn voortgekomen uit een symposium in de Winsinghhof, waar vertegenwoordigers van de gemeente, Zakenkring en diverse verenigingen en stichtingen voor het eerst geïnformeerd werden over de plannen voor de jubileumviering. De grote initiatiefnemer van dit jubileumjaar was echter het Scheepstra Kabinet.

Na een succesvol Ot en Sien jaar was op 23 januari dan de tijd gekomen om met de betrokkenen het jaar af te sluiten en vooruit te blikken naar de toekomst. Op de plaats waar het in 2013 begon, eindigde het dus in 2015: bij de Winsinghhof in Roden. Nog 1 avond stond alles in het teken van Ot en Sien.

Voorzitter Vroukje Hartlief was de hoofdstalspreker en heette iedereen welkom. Daarna volgde een presentatie van penningmeester Lammert Kalfsbeek waarbij de 77 activiteiten de regie passeerden in beeld en tekst. De muziek onder de presentatie was het Ot en Sien lied van Siepie van der Veen en Harm Hoff. Daarna traden de 3 Otten en Sienen van 2014 nog eenmaal op met het Ot en Sien ABC.

Hierna werden de kinderen toegesproken en bedankt door secretaris Diana Brink. Zonder hun enthousiasme zou het jaar namelijk nooit zo succesvol zijn geweest! Ook Ot en Sien 2013 en Hindericus Scheepstra (Jan Kemkers) waren vol lof over hun groei gedurende dit jaar en stonden nog steeds achter hun keuze van 1 maart tijdens de Look-a-like verkiezingen. Ook zij werden bedankt voor hun inzet in 2014. Bij het uitreiken van de prijzen werd de hulp ingeroepen van een 5-jarige Ot en Sien. Deze kinderen waren de jongere broer en zusje van een Ot en Sien.

Alle kinderen ontvingen een prachtige ingelijste foto van zichzelf en hun eigen Ot of Sien, een Ot en Sien beeldje en een ouderwetse snoepzak met heel veel soorten snoepjes. Voor alle broertjes en zusjes was er natuurlijk ook een snoepzak als dank voor de inzet van dit jaar (ook zij waren geregeld bij de Ot en Sien activiteiten aanwezig). Vroukje Hartlief bedankte tenslotte alle ouders voor hun tomeloze inzet met een heerlijke fles wijn en Ot en Sien bonbons. De kinderen met de ouders zongen tenslotte nog eenmaal het refrein:

‘t is zo simpel, o zo simpel,
het leven zoals Ot en Sien
‘t is zo simpel, o zo simpel,
en zo heerlijk bovendien!

Met een groot applaus verliet de groep vervolgens de zaal en was het podium vrij voor het laatste onderdeel. Dit betrof een forum bestaande uit 5 mensen die met elkaar hun visie gaven over hoe we met elkaar het dorp van Ot en Sien nu het beste verder vorm kunnen geven. Onder de bezielende leiding van Frits Emmelkamp (presentator van RTV Drenthe en medebestuurslid van de Coördinatiecommissie) namen Alex Wekema (Wethouder Cultuur), Alie Folkerts (Voorzitter Scheepstra Kabinet), Jan Post (Voorzitter Zakenkring), Piet van Houten (Organisator Toen en Nu Festival) en Bart de Vries (Horeca-ondernemer in Roden) plaats voor het publiek.

Duidelijk werd dat we moeten zorgen voor een groot draagvlak, met elkaar moeten samenwerken en zorgen dat Ot en Sien een vaste plek in Roden krijgen. Samen moeten we dus het dorp van Ot en Sien zijn. Bij de toegangswegen is dat nu zichtbaar dankzij de onderborden. Ook de website van de gemeente Noordenveld zal hier aandacht aan besteden. In het Scheepstra Kabinet is al een vaste plaats voor dit tweetal gecreëerd. Zij zullen ook zorg dragen voor de inzet van een echte Ot en Sien indien hier vraag naar is. Tevens wordt er gewerkt aan een documentaire van hun geestelijk vader Hindericus Scheepstra. Het Toen en Nu festival zal een jaarlijks terugkerend evenement blijven waarin heel duidelijk een link zal blijven bestaan tussen de tijd van Ot en Sien en de tijd van nu. Het Wapen van Drenthe heeft al een Ot en Sien menu en biedt ook de Ot en Sien wandeltocht aan maar kan en wil nog wel meer doen met Ot en Sien. Alie Folkerts opperde het idee om bij elke hotelkamer in Roden niet alleen een bijbel op het nachtkastje te leggen maar ook een boekje van Ot en Sien! De Zakenkring Roden heeft in 2014 verschillende Ot en Sien activiteiten gedaan en het zou fijn zijn als ook zij hier in de komende jaren mee door zouden gaan.

Kortom: een avond vol ideeën en vol goede voornemens. De basis is in 2014 gelegd en in 2015 kunnen we hier verder op borduren en we hopen dat iedereen zijn best voor wil blijven doen. En als je echt het dorp van Ot en Sien wilt zijn stopt dit niet bij de dorps of gemeentegrenzen maar moet je dit breder uitdragen. Voor iedereen ligt hier een schone taak en we gaan zien hoe zich dat het komende jaar en komende jaren zal ontwikkelen.

Met deze avond ging ook het doek dicht voor de Coördinatiecommissie Ot en Sien 110. Zij waren namelijk speciaal voor dit jubileumjaar op gestaan. Alie Folkerts overhandigde namens het Scheepstra Kabinet de commissieleden een prachtig boeket bloemen. Daarna was het tijd voor een hapje en drankje, om met elkaar te proosten op een geslaagd Ot en Sien jaar!

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.