Scheepstra Kabinet

Nieuwe expositie luidt seizoen 2015 in

IMG_1603Op goede vrijdag was het druk in het Scheepstra Kabinet. Zo’n honderd belangstellenden waren naar de Oude Scheepstraschool gekomen voor de opening van de nieuwe expositie.

Dina Boonstra was uitgenodigd om de expositie te openen. Dina heeft zelf leren lezen met de leesplank op de Jan Ligthartschool in Roden, door niemand minder dan juf Alie Folkerts (voorzitster van het Scheepstra Kabinet). Verder heeft zij zitting gehad in de Jetses stichting en werkte ze jaren bij uitgeverij Wolters, de uitgever van al het materiaal van Hindericus Scheepstra en van het eerste leesplankje in Nederland. Momenteel is mevrouw Boonstra directrice van de NDC Mediagroep.

IMG_1528Alie Folkerts sprak de genodigden als eerste toe, als altijd trots op de vrijwilligers die weer erg hard gewerkt hadden om een prachtige nieuwe tentoonstelling neer te zetten. Vervolgens vertelde Dina Boonstra over het wel hele bijzondere en unieke plankje van Amalia die voor het eerst tentoongesteld zal worden buiten de muren van Noordhoff Uitgeverij in Groningen. Met het leggen van de letters geit zeep does op een richeltje verrichte zij de officiële openingshandeling waarna de genodigden zich in tweeën splitsten. Terwijl de ene groep zich te goed deed aan de heerlijke leesplank-petit-fourtjes, paaseitjes, soesjes en wat drinken, bekeek de andere helft de nieuwe tentoonstelling. Bij deze expositie hoort ook een uitgebreide handleiding met veel achtergrondinformatie over de getoonde plankjes. De gasten komen dus ongetwijfeld op een later moment nog eens terug om de expositie in alle rust te bekijken.

Vanaf nu is dus iedereen weer welkom in het Scheepstra Kabinet om te kijken en te leren over ‘geit zeep does, een expositie over bijzondere leesplankjes.’

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.