Scheepstra Kabinet

Zaterdag 1 augustus: activiteit ‘Met de juf op pad’.

Aanstaande zaterdag opent het Scheepstra Kabinet weer haar deuren en kunt u tevens weer met onze juf op pad.

Een prachtig aangeklede juf uit vroegere tijd neemt belangstellenden tijdens een uur durende wandeling mee naar het Roden van toen. De verhalen die ze vertelt gaan over de gebouwen en huizen rond de kerk van Roden. Wat voor functie hadden ze en wat voor interessants is er nu nog over te vertellen. En de vroegere bewoners komen ook aan bod. Mensen als dokter Pieters en de bewoners van de Havezate Mensinge. Ook komen we verschillende beelden/kunstwerken tegen op de route zoals Ot en Sien, Hindericus Scheepstra en het Vasalis monument.

Om de kosten hoeft u het niet te laten. Volwassenen betalen € 6,00. Dit is inclusief wandeling met gids, koffie/thee/ranja met iets lekkers, bezichtiging van het Scheepstra Kabinet en de Scheepstraschool. 

Mocht het deze zaterdag niet goed uitkomen dan zijn er nog andere data waarop de juf met u op pad kan: 8 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september en 3 oktober. Ook hiervoor geldt dat u zich van te voren moet aanmelden.

Het kabinet is vanaf nu weer op de zaterdag en zondag geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. De entree is € 2,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 1,00. Hiervoor hoeft u niet te reserveren. Echter geldt er een maximum van 3 personen of 1 gezin tegelijk. Mocht u nog niet aan de beurt zijn dan kunt u wachten in de treftuin of de inloop.