Scheepstra Kabinet

Voorleesestafette van het Scheepstra Kabinet (21 mei tm 24 mei 2014)

In het jubileumjaar Ot en Sien 110 organiseerde het Scheepstra Kabinet een Voorleesestafette van 21 t/m 24 mei 2014. Op diverse plaatsen in het dorp werd er voorgelezen uit Het rode boek van Ot en Sien geschreven door de Roner auteur Hindericus Scheepstra. Alle scholen, clubs en verenigingen werden via de mail op de hoogte gebracht van de Voorleesestafette en iedereen werd opgeroepen om in deze periode een lesdag, een vergadering, training of bijeenkomst te beginnen met het voorlezen van een verhaaltje uit het boek van Ot en Sien.

De opening vond plaats op woensdag 21 mei om 11.00 uur in het Scheepstra Kabinet, waar Hindericus Scheepstra (alias Jan Kemkers) en Harm de Jonge (schrijver kinderboekenweekgeschenk 2014) het spits afbeten en een klas kinderen voorlazen. Door Ot en Sien werd natuurlijk het estafettestokje, het rode boek van Ot en Sien, overhandigd aan ‘onze’ Hindericus, alias Jan Kemkers. Hij las het verhaal van ‘de slak’ voor. Waarna Harm de Jonge een geweldige presentatie gaf aan de leerlingen van groep 5 van de Tandem. Hij kan namelijk niet alleen prachtig schrijven maar ook vertellen. Ademloos zaten enkelen dan ook te luisteren. Zelfs Ot mocht nog even op een mondharmonica blazen die een belangrijke rol inneemt in een van zijn boeken.

Woensdagmiddag was een voorleesactiviteit bij de Bibliotheek in Roden. Daar waren ook oud Hollandse spelletjes aanwezig samen met Ot en Sien. Donderdagmorgen ging het estafettestokje naar Interzorg De Hullen, waar kinderen van basisschool de Marke voorlazen en liedjes zongen samen met de bewoners. ’s Middags lazen Herman Holland en een voorleesbeest op de kinderboerderij voor. ’s Avonds was het de beurt aan Boekwinkel Daan Nijman waar naar hartelust herinneringen opgehaald werden uit de tijd van Ot en Sien.

Vrijdag genoot de schildergroep van een voorleessessie en in de middag werden de bezoekers van het winkelcentrum De Molenhof en de markt vermaakt met voorgelezen stukjes uit “Nog bij moeder” en lievelingsboeken van de mysterie guests. Dit waren Hennie van de Looi (de vrouw van FC Groningen trainer Erwin van de Looi) en kinderboekenschrijfster, bekende Drent en omroepster bij RTVDrenthe Herma Stroetinga uit Paterswolde.

Op zaterdag 24 mei was de slotactiviteit: Het verjaarsdagsfeestje van Ot en Sien ! Van 15.00 uur tot 16.30 uur waren alle kinderen welkom in de oude Scheepstraschool. Hier werden allerlei leuke, oude spelletjes gespeeld en tot slot las Hindericus Scheepstra de aanwezige kinderen nog voor.

Foto’s van de voorleesestafette

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

 

Foto’s van het verjaardagsfeestje van Ot en Sien in het Scheepstra Kabinet

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.