Scheepstra Kabinet

Scheepstra Kabinet versus Museum Kinderwereld in gezellig radioprogramma Hemmeltied

Zaterdag 20 juni werd van 10:00 tot 12:00 uur het radioprogramma Hemmeltied van RTV Drenthe uitgezonden vanuit het Wapen van Drenthe in Roden. Ze waren te gast op het Toen en Nu Festival. Verschillende betrokkenenen en andeIMG_0035re gasten vertelden hier hun verhaal, gerelateerd uiteraard aan dit festival. Onder andere Jan Kemkers, Wieneke Dijk, wethouder Alex Wekema en organisator/presentator Frits Emmelkamp kwamen aan het woord. Ook Vroukje Hartlief (als voormalig voorzitter van het Ot en Sien jaar) en Alie Folkerts als voorzitter van het Scheepstra Kabinet spraken over het ontstaan van het Scheepstra Kabinet, het jaar van Ot en Sien en het daaruit voortvloeiende Toen en Nu festival.

IMG_2184In de wekelijkse quiz streden dit keer Museum Kinderwereld tegen het Scheepstra Kabinet. Namens het Scheepstra Kabinet traden aan: Alie Folkerts (voorzitster), Annie Huizing (vrijwilligster) en Diana Brink (bestuurslid). In de eerste vragenronde was de stand nog gelijk (2-2). In de muziekronde liep het Scheepstra Kabinet uit door beide fragmenten goed af te zingen toen de muziek stopte. De toren van het Scheepstra Kabinet was slechts een paar centimeter hoger maar hoog genoeg voor 3 extra punten. Met 7 punten voorsprong werd de vierde ronde in gegaan en uiteindelijk won het kabinet met 11-5.

De prijs voor de winnaars? Een paar prachtige RTVDrenthe sokken en de eeuwige roem! Maar het belangrijkste was natuurlijk dat er weer reuring in het dorp was en veel gezelligheid!