Scheepstra Kabinet

Scheepstra Kabinet gaat weer open!

Per 1 augustus zijn bezoekers weer welkom in het Scheepstra Kabinet aan de Schoolstraat. De deuren bleven de afgelopen maanden gesloten in verband met de Corona-crisis. Nu kunnen ze gelukkig weer open worden gezet met de nodige voorzorgsmaatregelen.

De afgelopen tijd is druk gewerkt aan een protocol en aan het herinrichten van het kabinet. De oude expositie was namelijk al opgeruimd en de nieuwe expositie stond klaar om ingericht te worden. Er is nu toch gekozen om de nieuwe expositie uit te stellen tot volgend jaar. Helaas staan we in verschillende magazines al met de nieuwe expositie en is dat niet meer te veranderen.

Ook de openingstijden zullen anders zijn dan mensen gewend zijn. De vrijdagen komen namelijk te vervallen omdat we anders onvoldoende vrijwilligers hebben als gastvrouw/heer. Op zaterdag en zondag zijn we van 13:30 tot 16:30 uur geopend. Er kunnen maximaal 3 personen tegelijk in het kabinet of 1 gezin. Overige bezoekers kunnen wachten in de Treftuin tot er weer ruimte is.

Het is allemaal iets anders dan dat we met elkaar gewend zijn maar het is fijn dat er weer dingen ondernomen kunnen worden. En als we allemaal samen rekening houden met elkaar dan garanderen we net als eerder een prettig uitje in het Scheepstra Kabinet. Graag tOT SIENs!

Fijn dat we u weer welkom kunnen heten in Het Scheepstrakabinet.  Om voor u en onze medewerkers uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben wij enkele huisregels opgesteld.

Huisregels voor bezoekers :

 • Wij vragen u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Bij de deur staat daarvoor handgel klaar.
 • Heeft u klachten zoals een loopneus, benauwdheid, niezen, koorts; kom dan niet en stel uw bezoek uit.
 • U wordt gevraagd om uw naam en telefoonnummer op te schrijven voor het geval wij contact met u moeten opnemen i.v.m. een coronabesmetting. Deze gegevens worden nergens anders voor gebruikt en na drie weken verwijderd.
 • De garderobe is buiten gebruik.
 • Er mogen niet meer dan 3 personen( of één gezin) tegelijk in het kabinet aanwezig zijn. De gastvrouw/heer houdt daar toezicht op.
 • Zijn er meer dan 3 bezoekers dan vragen wij u even te wachten in het Trefpunt/Treftuin.
 • Iedereen, bezoekers en medewerkers nemen de 1,5 meter afstand in acht.
 • Wij vragen u bij voorkeur met pin te betalen.

Wilt u ons werk extra steunen dan bedanken wij u voor uw vrijwillige hogere bijdrage. 

 • Volg de route zoals aangegeven met de pijlen.
 • De tafeltjes, schermen en schrijfmaterialen worden na elke bezoek door ons gereinigd.
 • In verband met voldoende ventilatie staat de deur naar buiten en de deur naar het kabinet tijdens openingstijden altijd open.

Wij wensen u een mooi en leerzaam bezoek aan het Scheepstrakabinet.