Scheepstra Kabinet

Geslaagde première documentaire over Hindericus Scheepstra

Woensdag 28 maart was het dan zover! De première van de documentaire ‘Hindericus Scheepstra schepper van Ot en Sien’. De rode loper was uitgelegd voor de genodigden, de makers en de hoofdrolspelers. Maar niet bij hetScheepstra Kabinet maar bij de Winsinghhof. Want op een première komen altijd veel mensen af en dit nieuwe pareltje van het Scheepstra kabinet verdiende zeker een echt filmdoek.

Luid zingend kwamen juf Saskia Venekamp en een groep schoolkinderen in de regen aan. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire. En door een haag van belangstellenden namen ze plaats in de Winsinghhof, en uiteraard op de eerste rij want zo gaat dat met filmsterren! Jasmijn de Boer, Stijn Brink, Wout Brink, Tim Bruinsma, Marit Bus, Tessa Bus, Rianka Hoepman, Senna Hut, Laurent Keasberry, Melle Stenvert, Lara Vorenkamp en Nienke Vorenkamp waren er klaar voor en hadden er zin in! 

Op de tweede rij zaten de andere belangrijke gasten, zoals de verteller Jan A Niemeijer en de vragensteller Peter Vegter. Ook de makers Douwe Buiter, Wobbe Gorter en Kees Zwart ontbraken niet. En verder was elk plekje bezet. Er was zelfs een wachtlijst voor de première maar er konden niet meer dan 120 mensen in.

De voorzitter Alie Folkerts opende het geheel.Na een korte toespraak waarin ze iedereen bedankte voor zijn of haar bijdrage kon de documentaire gestart worden. En na een half uur klonk er een geweldig applaus. Hoe mooi kan het zijn dat in het jaar dat ons cultureel erfgoed in de gemeente centraal staat, het Scheepstra kabinet het culturele erfgoed  van Hindericus Scheepstra voor de eeuwigheid in beeld en geluid vastlegt…

Natuurlijk werden de hoofdrolspelers nog naar voren geroepen. Allen ontvingen zij een gouden Ot en Sientje voor hun bijdrage. Ook de makers werden in de bloemen gezet en ten slotte opende Jan A. Niemeijer de expositie over het leven van Hindericus Scheepstra die dit jaar in het kabinet te zien is. Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar het Scheepstra Kabinet waar drankjes en hapjes klaar stonden. En hiermee werd het nieuwe seizoen van het Scheepstra kabinet feestelijk begonnen. Tot en met februari zal de expositie en de documentaire te zien zijn aan de Schoolstraat 1 in de Oude Scheepstraschool op de vrijdag, zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:30 uur. Groepen vanaf 6 personen zijn buiten deze tijden na reservering van harte welkom.