Scheepstra Kabinet

Ot en Sien krijgen les in het Scheepstra Kabinet (12 maart 2014)

1798558_10200890584901851_5013219_n-225x300Voor de winnaars van de Ot en Sien look-a-like van 1 maart was het woensdagmiddag 12 maart wel een beetje apart. Normaal gesproken waren ze dan vrij van school maar deze middag moesten ze toch op school verschijnen. Gelukkig was dit een hele leuke school, namelijk de Oude Scheepstra School in Roden.

Om 2 uur klonken de klompjes door de gang en kwamen de kinderen met hun moeders (en hier en daar een broertje of zusje erbij) De Inloop binnengelopen. Onder het genot van een Ot en Sien taartje en 2 bekers ranja vertelde Diana Brink, secretaris van de Coördinatiecommissie OT en SIEN 110, meer over de bedoeling van dit Ot en Sien jaar en de belangrijke rol die de kinderen hierin zullen hebben.

Om half 3 was het voor de Otten en Sienen tijd om “naar school” te gaan. De bestuursleden Alie Folkerts en Bertha van der Veen-Scheepstra wierpen zich op als leraressen en vertelden prachtige verhalen over Ot en Sien, Hindericus Scheepstra en het leren, lezen en schrijven van vroeger. In de oude schoolbankjes van Het Scheepstra Kabinet kwamen de kinderen prima tot hun recht. Ze genoten zichtbaar van wat ze te horen kregen, net als de ouders die ook aandachtig meeluisterden en rondkeken.

Nu waren ze helemaal klaargestoomd om de wijde wereld (of in elk geval Roden) in te trekken als Ot en Sien. Gelijk hierna stonden ook 2 officiële activiteiten voor hen gepland. Allereerst het sponsorbedrag van de Rabobank in ontvangst nemen en vervolgens kregen ze de eerste Ot en Sien ijsjes uitgedeeld.

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.