Scheepstra Kabinet

Opening Jetses expositie Ot en Sien 110 (18 april 2014)

DSCN1306-e1397906825586-225x300Vrijdag 18 april was het druk in het Scheepstra Kabinet. Zoals elk jaar vond weer een officiële opening plaats van het nieuwe seizoen en de nieuwe expositie. Deze keer waren er wel erg veel belangstellenden op afgekomen. Dat was ook verwacht want met diverse originele werken van Cornelis Jetses heeft het Scheepstra Kabinet ook iets bijzonders in huis gehaald. Al deze kunstwerkjes hebben betrekking op Ot en Sien, ter ere van hun 110-jarige bestaan.

Na een toespraak van de voorzitter van het Scheepstra Kabinet Alie Folkerts was het de beurt aan Vroukje Hartlief, voorzitter van de Coördinatiecommissie OT en SIEN 110. Zij had een speciaal cadeautje mee voor het Kabinet en de aanwezige Burgemeester en Wethouders: een nieuwe versie van het beeldje van Ot en Sien. Het Kabinet is namelijk geruime tijd bezig geweest om het beeldje van Suze Berkhout weer in productie te krijgen maar helaas zonder resultaat. Mits zij 10.000 beeldjes zullen afnemen zal deze weer geproduceerd gaan worden en dat is geen haalbare kaart. Nu dus een nieuwe versie want ook niet al onze 3 Otten en Sienen zijn hetzelfde, aldus Vroukje Hartlief.

20140418_154506-300x225Na een mooie toespraak van Scheepstra en Jetses kenner bij uitstek Jan A. Niemeijer (hij schreef diverse boeken over de mannen), verplaatste het gezelschap zich naar buiten. Daar was het de beurt aan Ot en Sien om hem de schaar te overhandigen. Hiermee werd het prachtige nieuwe bord onthult waarmee het Scheepstra Kabinet zicht nog zichtbaarder maakt. Het ontwerp kon een luid applaus in ontvangst nemen. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan en onder het genot van een hapje en een drankje een blik te werpen op de prachtige prenten die 110 jaar geleden door Jetses zijn gemaakt.

Het Scheepstra Kabinet had overigens nog een speciaal dankwoord voor het Onderwijsmuseum en de Jetses Stichting die mee hebben gewerkt om deze expositie tot stand te brengen. Ook ontwerper Douwe Buiter en Henk Nijhof mochten een applaus en een cadeau (heerlijke Ot en Sien bonbons) in ontvangst nemen voor hun bijdrage).

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.