Scheepstra Kabinet

Mini-première in het Scheepstra Kabinet.

Zoals bekend vindt u in het Scheepstra Kabinet allerlei voorbeelden over het leesonderwijs in de vorige eeuw en in het bijzonder over de bijdrage die Hindericus Scheepstra hieraan heeft geleverd. Nadat vorig jaar een inmiddels met zilver bekroonde documentaire over deze Roner in première ging, was het nu de tijd om een documentaire te maken over het leren lezen vandaag de dag.

De nieuwe film laat zien hoe de kinderen in groep 3 van het basisonderwijs momenteel leren lezen. Daarvoor zijn er opnames gemaakt in de groep van juf Paula Blaauw van openbare basisschool De Poolster in Nieuw Roden. De film getiteld “Hedendaags Leesonderwijs” gaat op donderdag 13 juni om 13.00 uur in première in het Scheepstra Kabinet. Niet alleen de makers zullen hierbij aanwezig zijn maar natuurlijk ook de hoofdrolspelers, namelijk de kinderen en de juf van De Poolster die hieraan enthousiast hun medewerking hebben verleend.

Vanaf vrijdag 14 juni is de film tijdens de openingstijden voor iedereen te bewonderen in het Scheepstra Kabinet. Het kabinet is geopend op vrijdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. De entree voor volwassenen bedraagt € 2,50 en voor kinderen slechts € 1,00