Scheepstra Kabinet

Hindericus een warm welkom thuis geheten!

IMG_1978Na een paar maanden ongewenst op vakantie te zijn geweest (met de Rodermarkt werd getracht hem van zijn sokkel te trekken) is Hindericus Scheepstra weer teruggeplaatst op zijn oude vertrouwde plekje op de Brink. Vrijdagmiddag 29 mei kwamen Ot en Sien, bestuursleden van het Scheepstra Kabinet, omwonenden, de gemeente en andere belangstellenden bijeen om Hindericus in de bloemetjes te zetten.

Allereerst hield wethouder Alex Wekema een korte toespraak. Ook de gemeente is blij dat Hindericus weer terug is, steviger dan ook. Daarna nam voorzitter Alie Folkerts het woord. Zij heette speciaal de omwonenden welkom, de buren van standbeeld Scheepstra zogezegd. Maar ook de mensen van het eerste uur, het voormalige bestuur van 100 jaar Scheepstraschool. Het was dit bestuur, waar de huidige voorzitter overigens ook al zitting in had, dat 12 jaar geleden zorgde dat dit prachtige standbeeld gemaakt en geplaatst werd. Ook kunstenares Kiki Meijer was aanwezig, zelf familie van Hindericus Scheepstra.

IMG_1990Na de toespraken was het de beurt aan Ot en Sien, Anneke Haseloop (voormalig bestuurslid van 100 jaar Scheepstraschool) en de kunstenares om Hindericus zijn bloemenketting om te hangen. Hierna toog het hele gezelschap naar het Wapen van Drenthe voor een hapje en een drankje op de goede afloop van Hindericus zijn hachelijke avontuur.

Een klein 5-jarig jongetje liep op deze feestelijke middag nog even naar Kiki Meijer toe en sprak de woorden: “mevrouw, ik vind dat u een heel mooi beeld hebt gemaakt!” En zo is het ook. Het is een mooi beeld en het komt het beste tot zijn recht op de Brink. Hopelijk ziet de oudere jeugd dit nu ook in!