Scheepstra Kabinet

Het superleuke verjaardagsfeestje van Ot en Sien (24 mei 2014)

Ot en Sien zijn 110 jaar oud. Dat zijn wel 110 redenen om een verjaardagsfeestje te geven. En een feest werd het 24 mei bij het Scheepstra Kabinet in Roden. De entree was prachtig versierd met een Ot en Sien balonnenboog. De vlaggetjes wapperden vrolijk en het ouderwetse draaiorgel zorgde voor prachtige klanken. Op het bord kon je lezen wat er allemaal te doen was. En dat was veel!

In het Scheepstra kabinet zelf speelde een poppenkast, in de Inloop konden ze knutselen en handwerken. Ook was daar de catering met ouderwetse snoepjes (oa duimdrop en zoethout), ranja uit een oude melkbus en slagroomsoesjes met een vrolijk vlaggetje van 2014, het jaar van Ot en Sien. In de rest van de lokalen, de gang, het weiland erachter en op het pleintje voor de school, kon je spelen. Dit varieerde van kei/blok gooien, sjoelen, knikkerbaan, muizen vangen tot kaatsen, touwtjespringen en steltlopen.

Alle vrijwilligers waren verkleed als mensen van 110 jaar geleden. Ze zagen er prachtig uit! Onze Otten en Sienen waren er natuurlijk ook, aangekleed en wel. En er waren nog een paar andere kinderen die als Ot of Sien rondliepen. Tegen half 5 kwam Hindericus Scheepstra langs met het dikke rode Ot en Sien boek waar hij als afsluiting van het feestje uit voorlas. En daarmee kwam ook gelijk een einde aan een prachtige voorleesestaffette die hopelijk nog eens een vervolg zal krijgen.

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.