Scheepstra Kabinet

Geslaagde tweede editie Toen en Nu festival

Zaterdag 20 juni was het supergezellig in Roden tijdens het Toen en Nu festival. Ot en Sien assisteerden om 1 uur bij de aftrap van het festijn. Samen met Folkert-Hans Tolsma werden de festivalballonnen geflambeerd door trompetgeschal. Na dit vuurwerk was het genieten van zijn prachtige optreden.

En niet alleen hij vermaakte het publiek. Talloze ‘artiesten’ traden op, waaronder Popkoor PUUR, Dansgroep Thirantella, Femmes Deventer, Bigband & Zo, Muziekvereniging Oranje, Peter Schaap en het Noordpool Orkest. De hele middag waren er ook allerlei stands van Toen te bewonderen op de Brink. Het was een culturele markt met oud Hollandse spelletjes, oldtimer-auto’s, -fietsen, -brommers en -bussen, oude ambachten, workshops en demonstraties.

Tevens werden er rondritten verzorgd. Zo reed een oude ESA-bus o.l.v. gids Jan Kemkers door omgeving Roden en een gratis huifkar o.l.v. de boswachter door het Mensingebos. Om 3 uur was het podium gereserveerd voor een Modeshow van Toen & Nu. Ot en Sien openden deze show samen met presentatrice Wieneke Dijk. Natuurlijk was het Scheepstra Kabinet deze middag ook geopend. Hier waren ook allerlei oude spelletjes te doen.

Om 17.00 begon het Walking Dinner. Voor 15 euro konden de deelnemers een voorgerecht halen bij Monte Giove, de Landskeuken en Cuisinerie Mensinge. Het hoofdgerecht werd geserveerd bij Brasserie het Theater, het Wapen van Drenthe en de Pompstee. En het nagerecht presenteerden Brink 15, IJssalon Italia en Onder de Linden. Op alle locaties was tevens live muziek aanwezig wat het nog gezelliger maakte.

Hopelijk kunnen we volgend jaar genieten van de derde editie van dit prachtige festival! Voor de organisatoren van dit jaar in elk geval weer een groot compliment!!!

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.