Scheepstra Kabinet

5 sept en 3 okt 2020: Met de juf op pad

Roden is het dorp van Ot en Sien. Hier werd Hindericus Scheepstra geboren die de prachtige leesboekjes over deze 2 bekende kinderen schreef. In Roden bevindt zich het Scheepstra Kabinet. In dit verzorgde kleine museum vindt u het gedachtegoed van deze schrijver. U kunt het kabinet bezoeken in de weekenden van 13.30 tot 16.30.

Maar u kunt nu ook met ‘de juf op pad’. Een prachtig aangeklede juf uit vroegere tijd neemt belangstellenden tijdens een uur durende wandeling mee naar het Roden van toen. De verhalen die ze vertelt gaan over de gebouwen en huizen rond de kerk van Roden. Wat voor functie hadden ze en wat voor interessants is er nu nog over te vertellen. 

En de vroegere bewoners komen ook aan bod. Mensen als dokter Pieters en de bewoners van de Havezate Mensinge. Ook komen we verschillende beelden/kunstwerken tegen op de route zoals Ot en Sien, Hindericus Scheepstra en het Vasalis monument.

Om de kosten hoeft u het niet te laten. Volwassenen betalen € 6,00. Dit is inclusief wandeling met gids, koffie/thee/ranja met iets lekkers, bezichtiging van het Scheepstra Kabinet en de Scheepstraschool. 

De juf vertrekt op zaterdag 5 september en op 3 oktober om 14.00 uur. U kunt zich opgeven via het telefoonnummer 06-46791410.

U bent van harte welkom dus graag tOT SIENs!