Scheepstrakabinet

Annie M.G. Schmidt-week 2017

Ieder jaar rond de geboortedag van Annie M.G. Schmidt (20 mei) wordt er een week georganiseerd die helemaal in het teken staat van de moeder der Nederlandse kinderliteratuur. De Annie M.G. Schmidt-week vindt dit jaar plaats van woensdag 10 tot en met zaterdag 20 mei 2017. Het thema dit jaar is Nederland viert feest met Jip en Janneke! In 2017 is het namelijk 65 jaar geleden dat het eerste verhaal over Jip en Janneke in Het Parool verscheen.

Voor het Scheepstra Kabinet was dit een mooie aanleiding om Jip en Janneke dit jaar eens flink in het zonnetje te zetten! Daarom is dit jaar de bijzondere en unieke expositie De wereld in: Jip en Janneke in vertaling in Roden te bewonderen.

Dus ben jij ook zo dol op Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp? De twee kleutervriendjes beleven dit jaar samen de leukste avonturen in het Scheepstra Kabinet! Bekijk de boekjes, lees of luister naar de verhaaltjes, knuffel met Takkie of ga op de foto met Jip en Janneke. Natuurlijk zijn er ook leuke Jip en Janneke activiteiten te doen. Het kabinet is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:30 uur.