Scheepstrakabinet

14 oktober: boekpresentatie in het Scheepstra Kabinet

In het Scheepstra Kabinet vond op 14 oktober een boek presentatie plaats. Onze voorzitter Alie Folkerts ontving het eerste exemplaar van ‘Jacht geopend op Westeresch’ uit handen van de schrijfster Gerry Huizenga.

‘Jacht geopend op Westeresch’ is een spannende detective over tieners Geert en Bowien, en de hond Ebbe. De verhalen spelen in het anders zo rustige dorpje Westeresch, dat zomaar in de buurt van Roden zou kunnen liggen. Onder de aanwezigen in het Scheepstra Kabinet waren vier jagers, die een rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe avontuur. Maar enige overeenkomst met de personages in het boek berust op louter toeval, benadrukte Gerry Huizenga.

De boeken zijn voor kinderen van ongeveer 9 – 12 jaar, los van elkaar te lezen, en zijn verkrijgbaar bij de boekwinkel en webshop. Wie weet zijn de kinderen Geert en Bowien wel de opvolgers van Jip en Janneke, zoals Jip en Janneke de opvolgers zijn van Ot en Sien!

Uitnodigingstekst

En dat is twee…

“Het Scheepstra Kabinet is gevestigd in de Scheepstraschool in Roden; een gebouw dat nog helemaal de sfeer uitstraalt van rond 1930. In één van de lokalen is een schoolklas uit vroegere jaren ingericht met een eigentijdse expositie over het werk van Hindericus Scheepstra. Hier laten we de ontwikkeling zien van het leesonderwijs in Nederland, vanaf de boekjes van Ot en Sien tot de nieuwste digitale leermethodes.”

Dit is de tekst uit de prachtige folder van het Scheepstra Kabinet. En naar hier nodig ik jullie van harte uit voor de presentatie van  mijn nieuwe boek.

Maar dat is nog niet alles. Want in dit Scheepstra Kabinet is momenteel de tentoonstelling ‘De wereld in: Jip en Janneke in vertaling’ te zien, in samenwerking met het Nederlandse Letterenfonds. De belevenissen van Jip en Janneke zijn inmiddels in meer dan 20 talen verschenen. Op deze unieke plek  zie je ze bij elkaar. En in de tentoonstelling worden ook de overeenkomsten tussen ‘Ot en Sien’ en ‘Jip en Janneke’ uitgelicht. Een prachtige setting voor de doop van mijn nieuwe boek! Uiteraard is er een drankje/sapje en wat te knabbelen. En als het past, mag je ook nog eens in een oude schoolbank zitten!

Datum:  zaterdag  14 oktober
Tijd:      17.00 uur
Plaats:  Schoolstraat 1, 9301 KB,  Roden
Aanmelden: niet per se, maar handig i.v.m. de ruimte en de rest.

Met vriendelijke groeten,
Gerry Huizenga.