Scheepstrakabinet

Ot en Sien in het kabinet

Een museum over Hindericus Scheepstra is ondenkbaar zonder zijn 2 bekendste geesteskinderen Ot en Sien. Als u voor de prachtige oude school staat en naar de grote ramen kijkt, leest u daar het eerste verhaaltje van Ot:

jetseston‘Ot, Ot!’
Ot hoort niet, dat zijn Moe hem roept.
‘Ot, waar ben je?’
Moe kijkt door het raam.
Ze ziet Ot niet.
Moe kijkt in de gang.
Daar is hij ook al niet.
‘Ot, Ot!’ Waar zit je dan toch , vent?’
‘Hier Moe!’
‘Waar is dat? In den tuin?
‘Ja, Moe!’

In het kabinet zelf vindt u natuurlijk de boekjes van Ot en Sien. Voor de jeugd is er een Ot en Sien-ton. Net als de kleuters vroeger vaak deden kunnen kinderen zich hierin terugtrekken. De ton is aangekleed met kussens en er staan boekjes om zelf te lezen. Ook kunnen ze zich laten voorlezen uit het boek van Ot en Sien. Er hangen hoofdtelefoons en met één druk op de knop horen ze de prachtige verhaaltjes over de twee buurkinderen. Tevens zijn er Ot en Sien verkleedkleren aanwezig en verschillende maten klompjes. En er kan met ouderwets speelgoed worden gespeeld, zowel buiten als binnen.

Bent u op zoek naar een leuk aandenken of een cadeautje van Ot en Sien dan bent u in ons winkeltje aan het goede adres. Er zijn onder andere verschillende soorten spelletjes, bekers, vingerhoedjes, magneetjes, geurzakjes, geurstokjes en dienbladen te koop.

=======================================

Indien u een echte Ot en Sien bij een activiteit wilt inzetten kunt u contact opnemen met Diana Brink via info@scheepstrakabinet.nl of telefonisch via 050-5016988 of 06-36113074. Er wordt dan gekeken of we voor dat moment een Ot en Sien beschikbaar hebben. U betaalt slechts de reiskosten en een vrijwillige bijdrage aan het Scheepstra Kabinet.