Scheepstrakabinet

Hoogtepunten 2014

In 2014 zijn ontzettend veel leuke Ot en Sien activiteiten bedacht door heel veel mensen en organisaties. Dit enthousiasme van iedereen heeft het Ot en Sien jaar doen slagen waarvoor heel veel hulde. In 2014 zijn al deze activiteiten in beeld gebracht op een speciale website www.otensien110.nl. Deze website zal tot december 2015 te bekijken zijn en daarna zal deze komen te vervallen. Op de website van het Scheepstra Kabinet zijn de activiteiten kort terug te lezen bij het activiteitenoverzicht 2014. Ook kunt u hier foto’s van Otten en Sienen terug vinden met bekende Nederlanders.

Hieronder volgen een aantal hoogtepunten van het jubileumjaar. Er is gewoonweg te veel gebeurd waardoor we niet alles kunnen laten zien. Dus zonder mensen en/of organisaties tekort te willen doen, nemen we u even mee terug naar 2014. Veel plezier!

NB: de look-a-like verkiezing, voorleesestafette, Jetses tentoonstelling, onthulling van de moderne leesplank en de Rodermarktparade vindt u terug op onze site bij de foto’s van 2014.

 

Het begin: de nieuwjaarsduik bij het Ronostrand op 1 januari

8-224x300

Ot en Sien worden toegezongen en krijgen een verjaardagstaart tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordenveld. Hiermee werd het Ot en Sien jaar officieel geopend.

De bekende wielerkoers, de Ronde van Drenthe, startte dit jaar in Roden. Ot en Sien liepen voorop in de optocht naar de Gedempte Haven, gingen met de verschillende ploegen op de foto, overhandigden prijzen en gaven het startschot door met de klompen tegen elkaar te slaan.

De Egg Run op 12 april was fantastisch. Ot en Sien mochten mee op een trike.

Hindericus reed op een ouderwetse zijspan mee tijdens de Egg Run

Hindericus reed op een ouderwetse zijspan mee tijdens de Egg Run

10156098_565887130191511_1486331734197539894_n-225x300

Bij de Grasbaanraces in Een waren de kinderen dit jaar 2x te gast als VIP

Ot en Sien verzorgden de prijsuitreiking bij maar liefst 3 activiteiten van de rij- en menvereniging in Roden. Deze groep liet zelfs een speciale Ot en Sien hindernis bouwen!

Sportiviteit was er genoeg dit jaar: hier deden Ot en Sien mee aan de Ronde rond het Ronostrand. Andere sportieve activiteiten waren: schaken, voetballen, hardlopen, judoën, paardrijden, vissen,

Sportiviteit was er genoeg dit jaar: hier deden Ot en Sien mee aan de Ronde rond het Ronostrand. Andere sportieve activiteiten waren: schaken, voetballen, hardlopen, judoën, paardrijden, vissen, golfen, korfballen en bridgen

Poster-Ot-en-Sien-02-212x300

Tijdens dit concert trad een kleuterkoor op.

Br2u2paCMAAxboj-300x225

Ot en Sien deden mee aan de pannenkoekenrace bij de Heel Holland Weckt Markt. In september gingen ze mee naar Arnhem waar het wecken als nationaal immaterieel cultureel erfgoed werd erkend.

DSCN1419

Op 9 en 10 augustus figureerden ze alle 6 bij de turfvaartdagen in Appelscha. Het thema dat jaar was heel toepasselijk ‘school’.

Ot en Sien hielpen bij de boek presentatie van Jan Aukema over de melkfabriek in Roden.

Ot en Sien hielpen bij de boek presentatie van Jan Aukema over de melkfabriek in Roden.

De Teken- en Schildergroep Roden heeft zeer actief bijgedragen aan het Ot en Sien jaar. Ze schilderden verschillende jubileumtaartjes, portretten van de 3 heren, 48 50x50 doeken met Ot en Sien afbeeldingen, de Winsinghhof met het beeldje ervoor en ze maakten een prachtige mozaïek van de 2, dansend in de plas. Gedurende het jaar werden de schilderijen op verschillende plekken geëxposeerd.

De Teken- en Schildergroep Roden heeft zeer actief bijgedragen aan het Ot en Sien jaar. Ze schilderden verschillende jubileumtaartjes, portretten van de 3 heren, 48 50×50 doeken met Ot en Sien afbeeldingen, de Winsinghhof met het beeldje ervoor en ze maakten een prachtige mozaïek van de 2, dansend in de plas. Gedurende het jaar werden de schilderijen op verschillende plekken geëxposeerd.