Scheepstrakabinet

Winkelen en Horeca in Roden

Winkelen in Roden
Combineer uw bezoek aan het Scheepstra Kabinet met een bezoek aan het ruime winkelcentrum. In Roden kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen maar ook voor uw kleding, cadeau-artikelen, huisinrichting etcetera. Er is veel variatie in het winkelaanbod. Er zijn grote ketens gevestigd, maar ook kleinere lokale ondernemers zijn er genoeg te vinden.

Overal in Roden kunt u gratis parkeren en het dorp is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Op vrijdag vindt de weekmarkt plaats en regelmatig worden er leuke activiteiten in of rond het centrum georganisseerd. De meeste winkels zijn op loopafstand van het Scheepstra Kabinet. U steekt de Brink over en belandt bij de winkels. Van oudsher was de Brink de belangrijkste plek in een Drents dorp. Hier vonden de volksfeesten en kermissen plaats en daar stonden de kerk, cafés, school en boerderijen. De Brink in Roden is nu vooral het culturele hart van Roden. Het grenst echter aan het winkelhart van Roden.

Ook voor uw grotere aankopen zoals een nieuwe keuken, badkamers, vloeren, verfmaterialen, meubels, tuinmeubels, auto’s, campers, vouwwagens, bouwmaterialen en ga zo maar door komt u naar Roden. Deze zaken zitten veelal net buiten het centrum. Hier vindt u ook Kampeerhal de Vrijbuiter, de bekende kampeerspecialist en De Waard tenten.

images-9De meeste lokale ondernemers hebben zich verenigd in Zakenkring Roden. Ondernemers uit verschillende diciplines werken actief samen en denken na over de mogelijkheden om het winkeldorp Roden constant in de lift te houden. Zo hebben ze bijvoorbeeld het onlinedorp Roden geïntroduceerd.

Voor meer informatie zie de website van het onlinedorp Roden en de Zakenkring Roden.

Button toeristenbelastingHoreca in Roden
Combineer uw bezoek aan het Scheepstra Kabinet met een hapje en drankje op de vele terrassen of in 1 van de gezellige restaurants, lunchrooms, cafetarias en ijssallons in Roden. Of maak uw verblijf nog aangenamer door een overnachting in een hotel, bed&breakfast, op de camping of in een groepsverblijf. U bent van harte welkom!