Scheepstrakabinet

Andere websites

Het Scheepstra Kabinet is op verschillende websites terug te vinden met één of meerdere pagina’s. Al deze websites hebben een duidelijke link naar ons kabinet.

De kop van Drenthe
Stichting de Kop van Drenthe beheert een website waarop toeristen en recreanten alle informatie van de regio kunnen vinden. Via de activiteitenkalender ziet u in één oogopslag wat er in de regio voor bijzondere activiteiten te doen zijn. Op deze site is het Scheepstra Kabinet ook terug te vinden met een eigen pagina.

Platform Drentse Musea
Op de website van museaindrenthe.nl vindt u gegevens van alle musea in Drenthe: openingstijden, contactgegevens, collectiepresentaties etcetra. Het Scheepstra Kabinet is lid van het Platform Drentse Musea en is op de website terug te vinden met verschillende verhalen:

Hindericus Scheepstra
Hoe was het vroeger op de Scheepstraschool?
Aap, noot, mies de leesplank
Ot en Sien
Buurkinderen
Schoolplaten schapen scheren
Lezen is magisch
A…. is een aapje
De Scheepstraschool
De houten schooltas

Regio canon, gemeente Noordenveld
www.regiocanons.nl is de overkoepelende website voor regionale en lokale canons in Nederland. Hier vindt u het verhaal van uw provincie, regio of woonplaats als ‘vensters’ in woord en beeld: de belangrijkste momenten, personen en plekken uit het verleden op een rijtje. Regiocanons.nl is gekoppeld aan www.entoen.nu, de canon van Nederland. Het Scheepstra Kabinet heeft een venster in de regio canon van de gemeente Noordenveld onder de naam Hindericus Scheepstra. Kortom: een website met informatie over wat iedereen zou moeten weten over de geschiedenis en het erfgoed in zijn buurt.

Een dagje Drenthe
EendagjeDrenthe.nl is dé start voor het plannen van uw dagje weg in het schitterende Drenthe. EendagjeDrenthe.nl is een initiatief van Platform Dagrecreatie Drenthe. Dit platform is in 2011 in het leven geroepen omdat na onderzoek, naar de beleving van dagrecreatie in Drenthe, bleek dat de dagrecreatiebedrijven in Drenthe beter zichtbaar en dus ook beter vindbaar moesten worden. Ook hier kunt u ons vinden.

Uitgaan-Toerisme
Sinds 2014 is de website www.uitgaan-toerisme.nl online. Een website die tot doel heeft het uitgaan en toerisme in Nederland te promoten en te ondersteunen. Hier vindt u Bed and Breakfasts, campings, hotels, theaters en musea per plaats/gemeente. En natuurlijk de plaatselijke bezienswaardigheden. Het Scheepstra Kabinet wordt hier vermeld, alsmede de beelden van Hindericus Scheepstra en Ot en Sien en de monumentale Oude Scheepstraschool.

Museumkids / Museuminspecteurs
www.museumkids.nl is een online platform van de Museumvereniging waar kinderen op speelse wijze in aanraking kunnen komen met de musea in Nederland. Museumkids is speciaal gemaakt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Doel is kinderen op een leuke manier te laten zien en ervaren wat er in Nederlandse musea te ontdekken is. Het Scheepstra Kabinet staat hier helemaal achter en heeft zich in januari 2015 ook aangemeld. We horen graag wat kinderen van ons museum vinden en wat we kunnen verbeteren!

www.het-leesplankje.nl
Het kabinet heeft elk jaar weer een nieuwe tentoonstelling. Aangezien de geschiedenis van het lezen en schrijven de kern vormt van onze activiteiten, was de jaarlijkse tentoonstelling voor het seizoen 2015/2016 ‘geit zeep does, een expositie over bijzondere leesplankjes’. Deze leesplankjes waren grotendeels geleend van de gepassioneerde leesplankjesverzamelaar Ger van Wijngaarden. Op zijn website www.het-leesplankje.nl vindt u heel veel informatie over dit onderwerp.