Scheepstrakabinet

Spreekbeurt

Op school moet geregeld een spreekbeurt gegeven worden. Het is altijd weer lastig om een onderwerp te kiezen. Het moet interessant zijn en het is leuk als je iets nieuws kunt vertellen. Maar het is ook leuk om dingen te laten zien bij je verhaal.

IMG_2552Kinderen die een spreekbeurt willen houden over Ot en Sien, Hindericus Scheepstra en/of het Scheepstra Kabinet kunnen bij ons museum een spreekbeurtenkoffer lenen.

In de spreekbeurtenkoffer vind je oude boekjes van Ot en Sien, een griffel en een lei, een kroontjespen, inktpot en een inktlap, een knikkerzak, het bekende leesplankje van AAP-NOOT-MIES, 2 letterdoosjes en een afbeelding van een schoolklas van vroeger.

IMG_2551

 

Het is ook leuk om je als Ot of Sien te verkleden. We hebben verschillende Ot en Sien kleren in het kabinet. Als je wilt kunnen we samen kijken of er iets bij is dat je past. Als er niets bij zit of je wilt het alleen laten zien dan kan dat natuurlijk ook.

Voorwaarden:
Als je iets wilt lenen kun je een mailtje sturen naar ons kabinet info@scheepstrakabinet.nl. We maken dan een afspraak wanneer je de koffer kunt komen halen. Het is handig om dit zo’n week tot anderhalve week van te voren te doen zodat je tijd hebt om met de spulletjes te oefenen. Je mag de spullen maximaal 2 weken thuis houden.

spreekbeurt door Jasmijn - juni 2015

spreekbeurt door Jasmijn – juni 2015

Samen met een volwassene mag je de spullen komen halen. Al onze spullen zijn natuurlijk oud en het is daarom belangrijk dat er voorzichtig mee omgesprongen wordt. De gedragen kleding moet gewassen weer ingeleverd worden.

Ook is het mogelijk om samen met je klas het kabinet te bezoeken of zelfs de spreekbeurt in ons kabinet te houden. Wij helpen je graag!