Scheepstrakabinet

Vrijwilliger worden

Het Scheepstra Kabinet draait voor 100% op vrijwilligers. Op dit moment zijn dat er bijna vijftig. Mensen van zeer verschillende pluimage: jong, oud, gepensioneerd, werkend, man, vrouw, academische opgeleid, of in de praktijk gevormd. Wat hen verbindt is het enthousiasme om actief te zijn voor een kabinet als het onze. Dat wil zeggen, actief zijn in een kleine, professionele organisatie die erop gericht is om het gedachtegoed van Hindericus Scheepstra te verzamelen, te bewaren en in ons kabinet in een prachtig monumentaal pand in Roden te tonen.

67-300x225

Het vrijwilligerswerk biedt ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Vrijwilligers kunnen taken uitvoeren die overeenkomstig zijn met hun belangstelling. Er is bijvoorbeeld een kledingteam, een grafisch ontwerper, een cameraman, een bedrijfskundige en een adviseur. Maar ook zijn we mensen nodig die het leuk vinden om gastvrouw/heer te zijn, scholen en/of groepen te begeleiden en helpen bij het archiveren van de museumstukken.

Het kabinet is geopend op de vrijdag, zaterdag en zondag gedurende 11 maanden per jaar (in de maand maart zijn we gesloten ivm de wisseling van de expositie). Voor deze dagen zijn 2 vrijwillige gastvrouwen/heren per keer nodig. De werktijden zijn van 13.30 tot 16.30. De belasting van deze vrijwilligers is gemiddeld één tot twee diensten in de maand (meer mag natuurlijk ook). Verder zijn er ook geregeld groepen die op bezoek komen. Deze bezoeken vinden vaak buiten deze openingstijden plaats. Kunt u goed met mensen omgaan, vindt u het leuk om bezoekers iets te vertellen over het kabinet, dan is een rol als gastvrouw/heer geknipt voor u. U wordt altijd met twee personen ingedeeld en u zult ingewerkt worden door een vaste vrijwilliger.

Mocht u andere interesses hebben en zich bij ons willen aansluiten dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Het is een erg gezellige groep die open staat voor nieuwe Scheepstravrienden! Wilt u dus in ons team actief worden, dan kunt u een mailtje sturen naar voorzitter@scheepstrakabinet.nl of bellen met onze voorzitter Alie Folkerts 0594-512193.