Scheepstrakabinet

Verhuur / lenen

Geregeld krijgt het Scheepstra Kabinet de vraag om spullen uit te lenen. Hier werken wij graag aan mee. We hebben daarom een selectie gemaakt die geschikt is voor bijvoorbeeld het inrichten van een etalage, het opluisteren van een winkel, voor gebruik in een schoolklas enzovoorts.

Speciaal voor schoolkinderen hebben we de spreekbeurtenkoffer. Hierin zitten allerlei oude spulletjes over Hindericus Scheepstra, Ot en Sien en het leren van vroeger.

Bij het uitlenen van spullen en/of de spreekbeurtenkist wordt een bruikleenovereenkomst met het museum getekend. Hierop staan de bruikleenvoorwaarden, welke museumstukken geleend worden, hoe lang en welk bedrag (de vervangingswaarde) in rekening wordt gebracht bij eventuele beschadiging, vermissing en/of diefstal. De kosten (voor administratie en behandeling/verpakking) bedragen € 5,00 per uitleenkist. Vrienden mogen de kisten kosteloos lenen.

De spullen dienen zelf opgehaald en teruggebracht te worden. Aan particulieren wordt niet uitgeleend. Voor bedrijven, andere instellingen, voor fotoshoots, televisie-opnamen etc. gelden andere tarieven.

Het verdient aanbeveling om een bruikleen tenminste twee weken van te voren aan te vragen, het liefst per e-mail: info@scheepstrakabinet.nl.