Scheepstrakabinet

Inloopcafé Trefpunt Scheepstra

Het Scheepstra Kabinet is gevestigd in de voormalige Scheepstraschool. Vanaf mei 2012 hebben het museum en Stichting Promens Care het gerestaureerde en monumentale pand een nieuwe toekomst gegeven waarin ‘leren’ weer centraal staat. De renovatie is voortgekomen uit de samenwerking tussen de gemeente Noordenveld en corporatie Woonborg met financiële steun vanuit de Provincie Drenthe.  Onder de nieuwe naam Trefpunt Scheepstra hebben werken en leren van vroeger en nu een brede maatschappelijke invulling gekregen. Het Trefpunt is in Roden beter bekend als De Inloop.

images-18

Over Promens Care
Promens Care biedt ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een beperking, en is er ook voor mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. Zij begeleiden ruim drieduizend cliënten in meer dan honderd kleinschalig opgezette woon-, werk- en dagbestedings-accommodaties in de provincies Groningen en Drenthe, altijd dicht bij huis en middenin de samenleving.

Over Trefpunt Scheepstra / De Inloop
Promens Care heeft als dagbestedingsmogelijkheid het Trefpunt Scheepstra of De Inloop. Inloophuizen zijn ontmoetingsplekken voor mensen met een psychiatrische beperking. Hier kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, een lunch of een eenvoudige maaltijd. Daarnaast kan er in een beschermde omgeving samen aan herstel gewerkt worden. Er zijn ontspanningsactiviteiten, hobbymatige activiteiten of sport.
Daarnaast organiseren ze geregeld informatieavonden om handvatten te bieden voor een zo zelfstandig mogelijk leven. De inloophuizen van Promens Care zijn, in tegenstelling tot de meeste andere diensten, ook toegankelijk voor bezoekers zonder een indicatie.images-19

Ook bevindt zich hier het kantoor voor het ambulante team Thuisondersteuning Noordenveld van Promens Care. Zij geven woonbegeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking die zelfstandig in de gemeente Noordenveld wonen.

Het telefoonnummer van de Scheepstraschool (van Promens Care) is 088 878 9626