Scheepstrakabinet

Speelmogelijkheden

Het Scheepstra Kabinet is ingericht als een klaslokaal uit de dertiger jaren. Het is echter een interactief gebeuren. Er is dus niet alleen van alles te zien, er is ook genoeg te doen.

DSCN1554Kinderen kunnen zelf uitproberen hoe het leren en lezen van toen ging. Er zijn leesplankjes en ze kunnen schrijven met de griffel en lei of de kroontjespen. Maar het is ook leuk om verkleed te gaan als Ot of Sien en in de ton te kruipen en daar te luisteren naar de verhaaltjes van dit tweetal. De oude leesboekjes zijn natuurlijk ook aanwezig dus zelf lezen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n klas van vroeger er uit zag dan kun je kijken naar een filmpje van een ouderwetse schoolklas. Het is echt heel anders dan tegenwoordig! Ook is er ouderwets speelgoed, zowel voor buiten als voor binnen. Wat dacht je van tollen, hoepels, springtouwen, hinkelblokken, klossen en stelten? Of kruip lekker in de schoolbanken met een kleurplaat of pak de i-pad en ga digitaal bezig met het leer- en leesonderwijs van vroeger.

Krijg je dorst van al dat spelen dan kun je in de Inloop (Trefcafé Scheepstra) wat te drinken halen met iets lekkers erbij. Daar is ook genoeg ruimte om een Ot en Sien puzzel te maken of een spelletje te spelen.

Kom dus gezellig spelen in het Scheepstra Kabinet en neem je familie mee.

Tip: Kom langs met je opa of oma en luister naar hun verhalen van vroeger. Zoals zij de digiborden van tegenwoordig moeilijk vinden te begrijpen zul jij dat merken met de manier waarop het ging in hun (school)tijd. Het is leuk om op deze manier elkaar beter te leren kennen!