Scheepstrakabinet

Museumwinkel

In de entreehal/gang van de Oude Scheepstraschool vindt u een kleine museumwinkel. Ons aanbod is verschillend. Voor uw indicatie verkopen we bijvoorbeeld onderstaande artikelen: leesplankjes, opbergdozen, magneetjes, vingerhoedjes, Ot en Sien beeldjes, oudhollandse Ot en Sien spelletjes (zoals ganzenbord, domino, kwartet), geurzakjes/stokjes/servetjes en diverse artikelen met Ot en Sien-opdruk en boeken (onder andere over de leesplank en het 100-jarige bestaan van de Oude Scheepstraschool).

De voorraad staat uitgestald in een oude kast die ooit ook in de Scheepstraschool heeft gestaan. Met een paar aanpassingen is de kast nu omgebouwd tot vitrinekast voor de winkel.

Tijdens de openingstijden kunt u hier terecht voor een cadeautje of een leuke verwennerij voor uzelf. Ook tijdens de groepsbezoeken kunt u artikelen aanschaffen.

NB In verband met de expositie dit jaar over Jip en Janneke zijn er in 2017/2018 ook boekjes van Jip en Janneke te koop, het ABC van Annie MG Schmidt en ansichtkaarten van Ot en Sien. Ook is een prachtige poster te koop van de expositie voor € 2,50, inclusief posterkoker.

 

IMG_0029

 

IMG_0283